Har hatt en fantastisk helg i Alta, hvor Vanilla startet i Arctic Cup. Et fantastisk arrangement av Vest-Finnmark Fuglehundklubb. I kvaliken ble hun rangert som nr 3 av 17 startende hunder på hennes parti, og hun var også eneste gordonsetteren videre i finalen. Hun gikk godt og ble Nr. 6 i Arctic Cup finalen. Det var totalt 50 hunder som stilte i Arctic Cup, og det var et sterkt finaleparti, så det var veldig moro å få premie i finalen. Søndagen hadde hun først en stand, hvor makker ikke respekterte hennes stand og dro opp rypa… Senere fant hun seg en rype til og fikk seg et godkjent fuglearbeid og ble tildelt 1 UK. Utrolig fornøyd med Vanilla, som er i skikkelig form og en god viltfinner.
Kritikk Arctic Cup:
Mot Bella: Bella tar føringen og jakter i stort format i åpen biotop. bela over Vanilla. Vanilla har noe ujevn intensitet, men holder klassenivå.
Mot Hi-Tex: Vanilla tar føringen. Vanilla fuglearbeid med reis. Vanilla over Hi-Tex
Mot Ulrich: Jakter meget godt. Stand. Rype letter presist foran. Urolig. Senere makker fuglearbeid. Mot Vida: Jakter meget godt på gjennomslagsføre og tett biotop. Vanilla over Vida.
Tildeles 6. pr Arctic Cup finale.
Fuglebehandling:
Presisjon: 4
Reising: 5
Slipptid: 75min
Tallkarakterer: 556444
Dommere finalen: Robert Gill og Helen Jetmundsen
Kritikk UK søndag:
På svært tungt vinterføre jakter Vanilla meget godt i god kontakt med fører. Får med seg mye terreng i dybde og bredde og bruker vind fornuftig. Finnes i stram stilfull stand. Reiser rype villig og presist og er rolig i oppflukt og skudd. Utreder greit. I dag har Vanilla vist seg som en sterk og utmerket unghund som tildeles 1. pr UK
Fuglebehandling:
Presisjon: 4
Reising: 5
Slipptid: 60min
Tallkarakterer: 546444
Dommer: Rune Hoholm