12322783_10156573481315456_8498080139934289144_o

Trine var på NM Vinter på Andøya i helgen med Qajza og Vanilla. Begge gjorde det godt, men det er små marginer i VK, og vi røk ut av kvalifiseringen. Vanilla lå lenge på topp på søk, men ble dessverre litt for lenge borte i litt tett bjørkeskog og ulent terreng i 2 slipp. Qajza ble også borte i bjørkeskogen mot slutten av sitt 2 slipp, og da var det takk for i dag på NM kvalifisering for begge to.

Vanilla hadde start i Excit Cup og fikk et fuglearbeid med reis i siste minutt i siste slipp i 2 runde og vant dermed sitt parti. Det var sterk konkurranse og bare 6 videre til finale. Totalt 18 videre av 60 startende til finalen. Så at vi kom videre var utrolig moro. Vanilla er ikke fylt 3 år enda, og har allerede en rimelig lang merittliste som bla inneholder 2x1UK 1UK Norsk Derby kval, 1UKL M/HP, 6 pr Arctic Cup Finale, 2x2AK Skog, 1AK og 1VK!

I finalen hadde vi ikke marginen på vår side, men hun vant slippet sitt på bedre søksopplegg og reviering. Vanilla har nå også vist seg å ikke bare være en pen gordonsetter, men også en meget god jakthund og med 1VK er hun også (Qaxzig ble det i fjor) kvalifisert til NM Høyfjell på Kongsvold. Så det blir nok mulig start på henne der sammen med Qaxzig med Kenneth som fører da Trine sitter i prøveledelsen for NM Høyfjell 2016.

Kritikk:

Mot GS Zack Noblige: Tar straks føringen i slippet. Stand går villig på uten å presentere rype. ( Det skal sant sies det var tåke og skikkelige haglbyger…) Vanill over Zack. Mot P Nansen: Jakter fortsatt meget godt med Nansen i føringen. Stand. Reiser villig på avstand mot fører. Rolig i oppflukt og skudd. Utreder og apporterer korrekt. Vanilla over Nansen.

556444

Vi får se om det blir noen flere starter utover våren.

Ønsker alle en riktig god påske!