chablisnm

Chablis, Vanilla og jeg var på NM skog i helgen. Ambisjonen var å komme seg til semifinale, drømmen var en premie. Chablis var den jeg hadde størst troen på, da Vanilla kan gå litt stort på skog.

Chablis gikk veldig godt, hun fikk seg et fuglearbeid med reis i midten av sitt andre 30 min slipp. Det var noen lange minutter å vente. Det var veldig godt med fugl, og det var fugl i hvert slipp. Vanilla gikk veldig bra første slippet (30min), i andre slippet blir hun litt borte. Får seg to fuglearbeider i slutten av slippet. Det var to til med godkjente fuglearbeid på partiet, så spenningen var stor, da jeg skjønte det stod mellom Vanilla og Chablis, som skulle få premie og videre til semifinale NM skog…

Chablis fikk tildelt 3.Pr NM Skog kvalik!! Hurra! Det var utrolig artig og endelig få en premie, også i NM da!

Så var det semifinale. Jeg hadde ingen forventninger, vi hadde jo faktisk fått til mer enn vi hadde drømt om dagen før. Chablis går meget godt. Hun blir borte halvveis i sitt andre 30 min slipp. Dommer spør meg, om vi skal gå å lete… Ja, sier jeg, jeg tror nok hund står i stand nå! Etter litt leting finner vi henne i en stram stilfull stand, inn mot en skjørtegran. Når jeg kommer opp til henne ber jeg om reis, jeg skyter, og…. Hun tar den ene av de to orrfuglene i reisen! Heldigvis var det to der, og hun fikk et godkjent fuglearbeid med reis. Utreder og apporterer. Tror aldri jeg noen gang har vært så stresset på jaktprøve noen gang som da, og det var 15 min slipptid igjen! En på partiet med godkjent fuglearbeid, og Chablis var den siste hunden i slipp. Veldig varmt, men det gikk bra!

Chablis 2.Pr NM Skog Semi!! Helt surrealistisk! Tårene bare rant, av glede… Heldigvis var jeg ikke alene om det.

Det var ca 63 hunder til start og 16 hunder i Finalen NM Skog 2017, Chablis var en av de. Utrolig artig å komme til finalen i mitt første NM. Chablis gikk veldig bra, men hadde ikke sjanse på fugl. Veldig fornøyd med henne at hun holder ut 3 dager på jaktprøve, og går seg opp i det siste slippet i NM finalen!

Vil også gratulere alle med premie, hyggelige deltakere, dyktige dommere og ikke minst Norsk Münsterlanderklubb for et flott arrangement!

Utrolig morsomt, og det virker fortsatt uvirkelig hva vi faktisk har fått til i helgen, i skrivende stund. Kjenner faktisk tårene kommer sigende på. Er fortsatt utrolig rørt.

 

Legger ved kritikkene til Chablis.

3.Pr NM Skog kvalik

Chablis jakter meget godt. Dekker terrenget i fornuftige slag i god kontakt. Har en markering, men ordner greit opp selv. Stand, avanserer til ny stand. Reiser kontrollert orrfuglkull, og er rolig i oppflukt og skudd. Utreder og apporterer ok.

Har så en ny markering, som hun ordner opp i selv.

Tildeles for dette 3. Pr NM kvalik Skog

Slipptid: 60min

Presisjon: 4

Reising: 4

Tallkarakterer: 55-444

Dommer: Tor Suleng

 

2.Pr NM Skog Semi

Chablis jakter utmerket i vekslende vind og biotop. Går i særdeles stor fart og i meget god kontakt med fører.

Stand. Reiser djervt og presist 2 orrhøner hvorav den ene tas i reisen. Rolig i oppflukt og skudd. Utreder og apporterer ok.

Tildeles 2. Pr NM Skog Semifinale

Slipptid: 60min

Presisjon: 4

Reising: 6

Tallkarakterer: 55-444

Dommer: Gisle Sveva

chablisnmfinale